Halloween Fest

Halloween Lege
Gæt et Gys
Fra ca 8 år og op
Kendte person, dyr, ting, er fra gyserfilm og halloween skrives ned på små seddler og lægges i f.eks. en hat, skål eller endnu bedre græskarspand. Det kan være: frankensteins monster, Dracula, Freddie Kruger, zombie, vampyr, Pumking Jack, spøgelse, Den hvide dame, heks, djævel, skelet, og alle dem du ellers kan finde på, jo flere jo bedre. Folk deles op i hold.
1. runde. En fra et hold kommer op og skal nu trække seddeler op af "hatten" og holdet skal prøve at gætte hvad der står på seddelen. I første runde må man sige alt det man overhoved kan dog uden at nævne tingen. F.eks. man må ikke sige om Den Hvide Dame: Det er en Kvinde, spøgelse, hun er hvid.... HVID på f.eks. ikke indgå.
Kender man ikke tingen/personen lægger man bare sedden ned i igen. Gætter ens hold en seddel får hået den. I runde 1 har man f.eks. 1 min til at skrabe så mange seddelr sammen til holdet så muligt. Når ens minut er gået er det det andet hold. Og man skiftes til der ikke er flere seddeler. Hvert holds seddeler tælles op og man når nu til runde 2.
2. runde. Igen skiftes man og har 1 min. men denne gang må man kun sige et ord til hver seddel. Feks. om vampyr: Blodsuger. Når runden er slut optælles seddelr igen og vi går nu til sidste runde.
3. runde. Igen skiftes man og har 1. min. men denne gang må man ikke side noget man må kun mine.Morder
Man sender en mand uden for døren efter at have aftalt med ham, at han skal være detektiv, når han kommer ind igen.
Resten aftales med alle deltagere som medvirker. Een udvælges til morder, en anden til offer - og et vist antal får tildelt roller som nogenlunde indviede, med pålæg om, hvad de skal kunne give besked om, når detektiven tager fat på opklaringen. Så slukkes lyset i huset, ikke blot i stuen, hvor man opholder sig, men på trappen op til førstesalen og i entreen - overalt. Bedst at slukke med hovedafbryderen.
Så udspilles mordet med skrig og tummel blandt gæsterne, løben ud og ind, sammenstød og fejltagelser og når lyset tændes, vil man som oltest se, at morderen er stukket af i forvirringen, nogenlunde skjult af mørket. Men nogle er måske stødt på ham eller en, de troede var ham. Der er altid sket et eller andet, man ikke kunde vide i forvejen. Men offeret ligger der - formodentlig.
Så tilkaldes detektiven. Og han skal så ved sine spørgsmål opklare, hvad der er gået for sig. Gæsterne, der har overværet mordet i mørket, skal svare sandt og korrekt med hensyn til, hvor de selv har opholdt sig, medens mordet foregik, og hvad de har oplevet i mørket, undtagen morderen selv hvis han er tilstede endnu. Han må selvfølgelig lyve sig fra det. Men de andre, må ikke søge at dække ham med deres udsagn.
Man kan også bruge den fremgangsmåde, at kun de aktivt medvirkende bortset fra detektiven kender sagens enkeltheder, og at gæsterne kun ved, bvad de hører og føler i mørket, samt hvad de ser, når lyset tændes igen.
Der kan skabes stor spænding, både under selve aktens udførelse og under detektivens forhørsarbejde.Tør du stikken hånden i?
Find nogle poser, eller skåle med med klæde over. I dem kan du lægge forskellige ting: Våd karklud, kaninpels, jord, vandballon(er) med lunken vand i, havergrød fra i går, visne blade, grankogler, ris eller kikærtereller find selv på flere. Det er en god idé at tænke lidt over gæsterne hænder bagefter, læg evt et håndklæde ved siden af og en skål med vand så de lige kan få det værste af.
Man kan evt sætte små skilte på hver skål: Hjernemos (harvergrød), varulve pels (kanin pels) osvTør du stikken hånden i?- Konkurrence
Samme poser/skåle med indhold, men denne gang skal gæsterne gætte indholdet og skrive det på en seddel som de får udlevet. Og så kan der trækkes lod om en gave blandt de rigtige svar.Blinkeleg
Halvdelen tager plads på stole, der er stillet i rundkreds. En stol er tom. De andre hver stol stiller sig bagved. Den der står bag den tomme stol, forsøger ved at blinke til en af dem der sidder for at fåhan/hun til at komme og tage plads på den tomme stol. Den der er blinket tll, skal gøre forsøg på at efterkomme opfordringen, men han/hun bag stolen har lov til at stoppe flugten ved at lægge sine hænder på skuldre. Men har han/hun rejst sig fra stolen, inden får lagt hånd på, har han/hun mistet sin ret, - og så er det hans/hendes tur til at stå og blinke bag en tom stol.
Hvis man bliver blinket til og han/hun bag stolen stopper en skal de to bytte plads.
En vigtig regl er at dem der stå bag stolene skal hele tiden have hænderne på ryggen, kun når de skal stoppe en evt flugt må de tage hænderne frem.
Husk at man ikke for al i verden på stoppe personerne, altså ingen rive, slå m.m. et let klap på skulderne skulle være nok som tegn.Græskar udskæring - Konkurrence
Køb et græskar til hvert af gæsterne eller sæt dem samme i hold af to og to (det virker bedst med hold). Alle udstyres med div. redskaber til at udskære græskar med, man kan f.eks. købe sæt med lille sav, skovl og en god metal ske, sort tush m.m. God idé at dække gulv og bord af med sort plasik, evt også gæsterne da dette kan svine en del i begejstrings glæde.
Konkurrencen kan forgå på 2-3 måder og sikkert flere, men her er nogle forslag.
1: Hvert hold får f.eks. 10-15 eller 20 min. til at udskære det flotteste græskar og værten til festen udvælger derefter det flotteste og uddeler gaver til holdet. F.eks.på gave kan være sådan en her: LINK
2: Hvert hold får en bunden opgave. f.eks. skal de trække en sindstilstand, det kan være: glad, sur, bange, overrasket, beruset osv og det skal de så udskære i deres græskar så god de nu kan. For at gøre det lidt sjovere er det en god idé at sætte tid på f.eks. 10 eller 15 min.Stopdans med udtryk
Er virkelig god til alle slags fester. Vælg noget passende musik, gerne med gang i. Forklar gæsterne reglerne før I går i gang.
Det er stopdans (uden stole) men når musikken stopper skal man stå stille i et udtryk som bestemmes før hver runde. Lav gerne 1 eller 2 testrunder for at alle forstår reglerne. Si inden hver runde: Når jeg stopper musikken næste gang, skal I allesammen være: Glade. Når musikken så er stoppet går du rundt og udvælger en som du synes ikke ser glad nok ud. Den er der "død" skal sætte sig ud og kigge på.
Udtryk kan være: Glad, sur, fryser, sveder, fjollet, skal tisse, forelsket, syg, bange, forskrækket, fuld, vundet 10 mio i lotto, overrasket, fræk, heks, superhelt, osv.
En anden god regl er at udover man skal stå stille, vise et udtryk kan være at man også skal vende sig ud mod dem der sidder og kigger på, det gør at dem der er døde også synes det er sjovt at se på.
Når der kun er to tilbage kan du evt give alle de døde mulighed for at vælge den bedste i den sidste dans, ved f.eks. at de skal stille sig bag ved den de synes viser det bedste sidste udtryk.

Gå til forsiden
Halloween Kostumer Til Børn
Voksen Halloween Kostumer