Hvornår Er Det Halloween?

15. February 2021 • Festen
Billede: Pixabay, webandi

Halloween (udlandet) eller Allehelgensaften (Danmark) sker hvert år den 31 oktober.

Navnet kommer fra en sammentrækning af "All Hallows evening" - på dansk "alle helgernes aften". 

I den danske folkekirkekultur har man også allehelgensdag, som er den første søndag i november. I kirlen bliver der tændt lys, fordi man fejrer troens forbilleder og mindes de døde. Lysene bliver blandt andet sat rundt omkring på gravene på kirkegårdspladsen. 

Traditionen, Halloween, er mest set i udlandet, især USA, hvor det er en kæmpe kulturoplevelse, da mange amerikanere går meget op i deres kostumer, pynt og festerne. Ligesom herhjemme i Danmark, hvor vi har fastelavn som en stor tradition, er Halloween ligeså stor i USA, måske endda endnu større. Det er alle steder, hvor der bliver holdt fester, parader og familiesammenkomster.

Halloween har da også spredt sig en smule ud i de danske hjem. Det ses mest ved, at der kommer græskar foran dørerne med udskæringer og at de bliver solgt i supermarkederne. Mange børn og voksne synes, det er enormt hyggeligt at skære ansigter, hyggelige som uhyggelige, i de mange græskar. 

Hvorfor det lige præcis er græskarerne, jeg fremhæver, er fordi, produktionen af græskar er steget voldsomt og er måske endnu højere nu, end de tal, jeg kender til. I 2008 var produktionen på 400.000 græskar. I 2015 var den steget til det dobbelte, altså 800.000. 

Skiltet øverst viser, at dette indhold var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet Sif Jakobs. Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.

Hvad er en psykologisk gyser?

02. March 2022 • Festen
Billede: Pixabay, Alf-Marty
Læs Resten

Hvornår Fejres Halloween

11. June 2021 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvilket land stammer Halloween fra?

03. May 2021 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten

Halloween kage fingre opskrift

13. April 2021 • Festen
Billede: Pixabay, cocoparisienne
Læs Resten

Lav selv slik ideer

04. March 2021 • Festen
Billede: Pixabay, Pexels
Læs Resten

Hvornår er det halloween i USA?

09. December 2020 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvad er halloween?

01. December 2020 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten