Hvad Er En Gyser? - Læs Om Det HER

13. August 2021 • Film
Billede: Pixabay

Hvad er en gyser? - En gyser kan enten være i litterær form, som film eller serie og er en fortælling med hændelser der skal fremstå uhyggelige. 

Uhyggen kan både stamme fra paranormale hændelser eller fra groteske menneskelige hændelser. 

Gysergenren har ofte til formål at forskrække seeren/læseren, og få hårene til at rejse sig, give gåsehud og helt igennem skræmme. 

Gysere har ofte temaer med spøgelser, dæmoner, monstre, eller mordere og som både kan være basseret på virkelige historier eller er rent fiktion.  

Især i gyserfilm ønsker skaberne af filmen ofte at lave scener i filmen som får seeren til næsten at hoppe i sofaen af chok. 

Dette kaldes på engelsk for Jump scare, hvor man bliver så bange/chokeret at du næsten hopper eller farer sammen over hændelsen. 

Ofte ser man også i gyserfilm, at en eller flere at personerne i filmen dør og kun en eller få står tilbage til sidst, efter at de har været jagtet af "skurken" i filmen. 

Gyserfilm med paranormale hændelser, der skyldes spøgelser eller dæmoner, har ofte en scene med en seance hvor nogen prøver at uddrive spøgelset/dæmonen. 

I gyserfilm er der ofte ikke en større mening med filmen, der ligger ikke som sådan et budskab bag, men er i stedet til for "underholdning".  

Sidens tekst er udarbejdet med økonomisk støtte fra avXperten. Derfor kan vi opfordre dig til at kigge ind og blandet kigge på filter kaffemaskine. De har et stort udvalg indenfor køkkenmaskiner. 

De bedste danske gyserfilm

11. March 2021 • Film
Billede: Pixabay
Læs Resten

De Bedste Gyserfilm: Top 50

22. February 2021 • Film
Billede: Pixabay
Læs Resten

Gyserfilm på Netflix - Dem skal du se

27. November 2020 • Film
Billede: Pixbay
Læs Resten

Hvorfor kan man lide gyserfilm?

26. November 2020 • Film
Billede: Pixabay
Læs Resten

Verdens bedste gyserfilm

18. November 2020 • Film
Billede: Pexels
Læs Resten