Hvorfor Kan Man Lide Gyserfilm?

26. November 2020 • Film
Billede: Pixabay

Gyserfilm er og bliver et hit blandt både danske filmelskere og udenlandske. Men hvorfor kan man lide gyserfilm? Der har gennem tiden været mange teorier derpå, men forskning tyder faktisk på, at man kan lide gyserfilm, fordi det træner en i at klare sig i tilspidsede situationer.

Det skulle være noget som vores behov for at træne vores evne til at klare uventede farlige situationer, der får os til at kunne lide gyserfilm. 

Forberedelse via fiktion

Mens menneskerne oprindeligt lærte og forberedte sig til at håndtere farlige situationer, pludselige angreb og livstruende konflikter, så er disse ikke ligefrem hverdagskost for mange mennesker i dag.

Disse forberedelser får vi i dag via fiktion i form af bøger eller gyserfilm. Her bliver hjernen stimuleret i forhold til disse overlevelsesinstinkter, når man ser gyserfilm. 

Så groft sagt forbereder du dig blot på farlige situationer, ved at se andre blive udsat for det på film.

Om det så har en lige så god virkning, som hvis du for eksempel træner og forbereder dig på at håndtere tilspidsede situationer, hvor du rent fysisk er truet, det viser de forskellige forskningsresultater ikke noget om.

En ting er nemlig at se dette på tv, noget andet er, hvordan du reagerer i praksis, når det er din egen sikkerhed, der står på spil og ikke bare en fiktiv karakters, mens du selv gemmer dig bag skærmen med en portion popcorn.

OBS: som markatet øverst viser, så er den ovenstående tekst, udarbejdet med økonomisk finansering fra avXperten. Så kig eventuelt på Boya Mikrofoner hos avXperten. Heraf marketet, som du ser øverst.

Hvad er en gyser? - Læs om det HER

13. August 2021 • Film
Billede: Pixabay
Læs Resten

De bedste danske gyserfilm

11. March 2021 • Film
Billede: Pixabay
Læs Resten

De Bedste Gyserfilm: Top 50

22. February 2021 • Film
Billede: Pixabay
Læs Resten

Gyserfilm på Netflix - Dem skal du se

27. November 2020 • Film
Billede: Pixbay
Læs Resten

Verdens bedste gyserfilm

18. November 2020 • Film
Billede: Pexels
Læs Resten