Hvad Er En Psykologisk Gyser?

02. March 2022 • Festen
Billede: Pixabay, Alf-Marty

Den psykologiske gyser er den mest moderne gyser genre. Her er monstret et menneske – ofte en seriemorder. Det monstrøse og unormale er inde i sindet på et tilsyneladende normalt menneske. Det farlige er psykologien, en indre konflikt i menneskets hjerne. Den psykologiske gyser ligger tæt på virkeligheden. Her er der ikke noget overnaturligt i luften, for vi ved jo, at seriemordere eksisterer i virkeligheden. Den psykologiske gyser undersøger menneskets skyggesider og søger gerne en sammenhæng mellem det seksuelle og det farlige. Der er som regel noget perverst ved seriemorderens behov for at dræbe. Seriemorderen er næsten altid en mand, og hans ofre er næsten altid kvinder.

Et godt eksempel på en psykologisk gyser kunne være SAW. Den handler om den såkaldte Jigsaw som kidnapper sine ofre og udsætter dem for et spil, hvor de skal følge de såkaldte "regler", ellers får det dødelige og pinefulde konsekvenser. Jigsaw er en meget udspekuleret kidnapper og har udtænkt det hele før spillet overhovedet går i gang. Hans ofre er også nøje udvalgte og har ofte en tilknytning til hinanden på en eller anden vis. En spændende gyser med uhyggelige og ulækre scener der kan give enhver gåsehud. Der findes i alt otte Saw film med forskellige handlinger med samme princip - følg reglerne i spillet og undgå at dø!  

Ovenstående indhold er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet Støvring. Derfor er ovenstående indhold markeret.

Hvornår Fejres Halloween

11. June 2021 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvilket land stammer Halloween fra?

03. May 2021 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten

Halloween kage fingre opskrift

13. April 2021 • Festen
Billede: Pixabay, cocoparisienne
Læs Resten

Lav selv slik ideer

04. March 2021 • Festen
Billede: Pixabay, Pexels
Læs Resten

Hvornår er det halloween?

15. February 2021 • Festen
Billede: Pixabay, webandi
Læs Resten

Hvornår er det halloween i USA?

09. December 2020 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvad er halloween?

01. December 2020 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten