Hvornår Er Det Halloween I USA?

09. December 2020 • Festen
Billede: Pixabay

Halloween har efterhånden vundet stort indpas i Danmark, men hvornår er det halloween i USA? Halloween i USA fejres hvert år den 31. oktober. 

Betegnelsen halloween stammer fra allehelgensaften, hvor man plejede at fejre de kristne helgene. Læs mere om hvornår man fejrer halloween i USA.

Halloween: Fra kristen fest til hygge og spøg

Fejringen af halloween stammer fra den tidlige kristendom, hvor religionens helgene blev fejret. Her havde helligdagen dog rødder i den gæliske tradition.

Især op gennem middelalderen blev halloween en større ting. I forhold til USA kom traditionen med dertil i takt med, at protestantiske immigranter ankom til landet.

Halloween fik endnu et stort skub frem i den amerikanske bevidsthed i slutningen af 1800-tallet i takt med, at især mange irske immigranter kom til landet.

Herfra gik halloween mere i retning mod at være en helligdag, hvor hygge, uhygge og socialt sammenværd fik en mere og mere fremtrædende rolle i fejringen og markeringen af halloween.

Det er den tradition, som er kommet til Danmark i begyndelsen af det 21. århundrede, hvor halloween har vundet indpas som en spøg og skæmt-udgave af fastelavn.

Her har sådan noget som græskarudskæringer, udklædning, gyserfilm og slik eller ballade været med til, at danskerne har taget denne amerikanske tradition til sig.

Fejringen og markeringen af allehelgensaften har aldrig nydt samme udvikling eller bevågenhed i danskernes liv, som efter populærkulturen bragte halloween til Danmark.

Her skal vi huske at takke: avXperten, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette tekstindhold. Hos avXperten kan du shoppe blandt et stort og flot udvalg af makulator produkter. Vha. avXperten overlever denne hjemmeside.

Hvad er en psykologisk gyser?

02. March 2022 • Festen
Billede: Pixabay, Alf-Marty
Læs Resten

Hvornår Fejres Halloween

11. June 2021 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvilket land stammer Halloween fra?

03. May 2021 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten

Halloween kage fingre opskrift

13. April 2021 • Festen
Billede: Pixabay, cocoparisienne
Læs Resten

Lav selv slik ideer

04. March 2021 • Festen
Billede: Pixabay, Pexels
Læs Resten

Hvornår er det halloween?

15. February 2021 • Festen
Billede: Pixabay, webandi
Læs Resten

Hvad er halloween?

01. December 2020 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten