Hvad Er Halloween?

01. December 2020 • Festen
Billede: Pixabay

Halloween er en helligdag fra engelsksprogede lande. På dansk hedder halloween allehelgensaften og stammer fra den katolske kirke, hvor pave Bonifatius 4. i 610 indførte dagen som en helligdag til minde om alle dem, som kirken havde udnævnt til martyrer. 

Halloween blev i 731 flyttet til den 1. november, hvilket siden har markeret denne festdag til minde for kirkens helgener. Allehelgensdag i Danmark blev under kong Christian VII flyttet til den første søndag i november.

Halloween er blevet populært i Danmark

Halloween, som man kender det med slik og ballade, udskæring af græskar osv. kom for alvor til Danmark i slutningen af 1990'erne - inspireret af den amerikanske fejring af helligdagen.

Medier og detailhandlen har ikke været sene til at tage denne dag til sig, da den skaber god bund for øget mersalg af diverse ting - især målrettet børn og barnlige sjæle.

Hvor stor er halloween så blevet i Danmark? Ja, ser man på den danske græskarproduktion, så blev der i 2008 produceret 400.000 græskar, hvilket var en stigning i produktionen i forhold til tidligere år. I 2015 var produktionen oppe på 800.000 græskar produceret i Danmark, så der produceres i dag omkring en million græskar målrettet halloween i Danmark.

Så man kan godt sige, at halloween er blevet stort i Danmark, selvom det mest er spøg og skæg, som der er fokus på - og knap så meget helligdagens oprindelige formål.

Tak til avXperten Til slut vil sige stort tak til avXperten, der har bidraget økonomisk til dette du lige læste. avXperten forhandler blandt andet billig bluetooth højtaler. Dette gælder dette du lige læste - tak for dette.

Hvad er en psykologisk gyser?

02. March 2022 • Festen
Billede: Pixabay, Alf-Marty
Læs Resten

Hvornår Fejres Halloween

11. June 2021 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvilket land stammer Halloween fra?

03. May 2021 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten

Halloween kage fingre opskrift

13. April 2021 • Festen
Billede: Pixabay, cocoparisienne
Læs Resten

Lav selv slik ideer

04. March 2021 • Festen
Billede: Pixabay, Pexels
Læs Resten

Hvornår er det halloween?

15. February 2021 • Festen
Billede: Pixabay, webandi
Læs Resten

Hvornår er det halloween i USA?

09. December 2020 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten