Hvad Er Historien Bag Halloween?

17. November 2020 • Festen
Billede: Pexels

Selvom Halloween i høj grad er en Amerikansk tradition, så er det faktisk en tradition, der er langt ældre end USA er det. Traditionen kommer nemlig som en videreudvikling af Allehelgensaften, der var en del af den danske tro indtil 1770, hvor den blev afskaffet i forbindelse med helligdagsreformen.

Hvad er historien bag Halloween?

De fleste er af den overbevisning, at Holloween også har en forbindelse til en keltisk tradition, som er blevet taget med fra Irland og Storbritannien til USA. Her fejrede man noget, som bliver kaldt for Samhain.

Samhain stammer fra det old-irske sprog og betyder, at sommeren er ved dens afslutning. De fleste, der er glade for gyserfilm, har formentlig allerede hørt begrebet før. Samhain var en urgammel høstfest med døderitualer og fejring af frugtbarheden.

Man holdte altså en stor fest, hvor man blandt andet lavede et stort bål, der skulle ære de døde og udrense alt det gamle, så der er plads til nye fødsler og frugtbarhed.

Senere hen, da de mange immigranter førte tradition videre, hvor det faktisk var de voksne, der var udklædt og gik fra dør til dør. Der var forskellige formål med at gå rundt, men en af der overordnede ting var, at man kunne blande sig på tværs af samfundslag, fordi man var udklædt. Dette kender man i øvrigt fra mange andre kulturer også, hvor man nedbryder de sociale lag gennem udklædning.

Hvad er en psykologisk gyser?

02. March 2022 • Festen
Billede: Pixabay, Alf-Marty
Læs Resten

Hvornår Fejres Halloween

11. June 2021 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvilket land stammer Halloween fra?

03. May 2021 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten

Halloween kage fingre opskrift

13. April 2021 • Festen
Billede: Pixabay, cocoparisienne
Læs Resten

Lav selv slik ideer

04. March 2021 • Festen
Billede: Pixabay, Pexels
Læs Resten

Hvornår er det halloween?

15. February 2021 • Festen
Billede: Pixabay, webandi
Læs Resten

Hvornår er det halloween i USA?

09. December 2020 • Festen
Billede: Pixabay
Læs Resten